Sektör Gazetesi

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu hayatını kaybetti…

Ünlüoğlu, geçtiğimiz yıl akciğerlerinde sorun olduğu gerekçesiyle tedavi altına alınmıştı. Enfeksiyon ve bronşlardaki lekeler nedeniyle tedavi gören usta oyuncudan acı haber geldi.

Kızılay Web Banner 728X090
Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu hayatını kaybetti…
34
01 Ekim 2019 - 11:43

Tarık Ünlüoğlu Kimdir?

Tarık Ünlüoğlu 1 Ekim 2019(61 yaşında) hayatını kaybetti. İzmir Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarına girdi. Bir yıl Opera okuduktan sonra, Tiyatro bölümüne geçti. Yirmi yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptıktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra birçok Sinema, Televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Usta oyuncu bir süredir tedavi görüyordu. Geçen yıl akciğerlerinden rahatsızlık geçiren, ancak tedavi sonucu iyileşen, geçtiğimiz günlerde yeniden hastaneye kaldırılan Tarık Ünlüoğlu, 61 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlüoğlu, geçtiğimiz yıl akciğerlerinde sorun olduğu gerekçesiyle tedavi altına alınmıştı. Enfeksiyon ve bronşlardaki lekeler nedeniyle tedavi gören usta oyuncudan acı haber geldi.

Acı haberi, Oktay Kaynarca, sosyal medya hesabından “Abim… Mekanın cennet olsun canım abim” mesajıyla duyurdu.

Rol Aldığı Oyunlar

2003 – Taraf Tutmak : Ronald Harwood – İstanbul Devlet Tiyatrosu
1998 – Ziyaretçi : Éric-Emmanuel Schmitt – Ankara Devlet Tiyatrosu
1997 – Ateşle Oynayan : Nihat Asyalı – Ankara Devlet Tiyatrosu
1996 – Resimli Osmanlı tarihi : Turgut Özakman – Ankara Devlet Tiyatrosu
1995 – Martı : Anton Çehov – Ankara Devlet Tiyatrosu
1993 – Patlat Bir Shakespeare : Semih Sergen – Ankara Devlet Tiyatrosu
1992 – Uyarca : Friedrich Dürrenmatt – Ankara Devlet Tiyatrosu
1989 – Yüzlerce Çiçek Birden Açtı : Tarık Buğra – Ankara Devlet Tiyatrosu
1988 – Fadik Kız : Orhan Asena – Ankara Devlet Tiyatrosu
1987 – Kılıç ve Ney : Turan Oflazoğlu – Ankara Devlet Tiyatrosu
1985 – Sırça Biblolar : Tennessee Williams – Ankara Devlet Tiyatrosu
1983 – Galile’nin Yaşamı : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu
1982 – Resimli Osmanlı Tarihi : Turgut Özakman – Ankara Sanat Tiyatrosu
1981 – Yunus Emre (oyun) : Recep Bilginer – Ankara Devlet Tiyatrosu
1980 – Kurban (oyun) : Güngör Dilmen – Ankara Devlet Tiyatrosu
1979 – Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi : Bertolt Brecht – Ankara Devlet Tiyatrosu
1978 – Eskicinin Tazesi : Federico Garcia Lorca – Ankara Devlet Tiyatrosu
1977 – Cimri : Moliere – Ankara Devlet Tiyatrosu
1977 – İki Kova Su : A.E.Gredianus’ – Ankara Devlet Tiyatrosu
1976 – My Fair Lady : Alan Jay Lerner – Ankara Devlet Tiyatrosu
1973 – İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal – Ankara Devlet Tiyatrosu

TV dizileri

1983 – Kurt ve Kuzu
2001 – Nasıl Evde Kaldım
2003/2004 – Kurtlar Vadisi
2005/2007 – Gümüş
2006 – Bebeğim
2007 – Benden Baba Olmaz
2008 – Dalgakıran
2008/2010 – Benim Annem Bir Melek
2001/2013 – Avrupa Avrupa
2014 – Bir Yusuf Masalı
2015/günümüz – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olamaz

Filmografi

1996 – Bir Erkeğin Anatomisi
1998 – Cumhuriyet
2006 – Umut Adası
2007 – Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2007 – Kabadayı
2009 – Aşkın İkinci Yarısı
2011 – Eyvah Eyvah 2
2011 – Sümelanın Şifresi: Temel
2011 – Berlin Kaplanı
2014 – Eyvah Eyvah 3
2015 – Bana Masal Anlatma
2015 – Karabela

 

 

SON EKLENEN FİRMALAR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.